Hoe werkt het , een pruik ?
Pruiken
Hairconsulting Isabo - Hoe werkt het , een pruik ? - 1
Hairconsulting Isabo - Hoe werkt het , een pruik ? - 2
Hairconsulting Isabo - Hoe werkt het , een pruik ? - 3
Werkwijze bij haarverlies ( chemotherapie, alopecia, hormonale schommelingen , ziekte, stress, medicatie ) voor dames en heren. Hoe pak je dit aan?
Omdat de meesten van ons leken zijn in deze materie, begin ik deze pagina met wat meer uitleg.

Pruiken, haarprotheses, haarvervanging, nieuw haar, hoe je het wil noemen, zijn absoluut niet meer te vergelijken met wat er bv. 20 jaar geleden bestond. Tegenwoordig bestaat er voor elk wat wils, vederlicht, onzichtbaar, alle mogelijke kapsels in alle kleuren. De meeste mensen staan versteld van het natuurlijk effect dat je kan bereiken.

-We gaan eerst uit van DRAAGCONFORT, wat ik het belangrijkste vind. Afhankelijk, q'ua groote ,pasvorm , gevoeligheid , stijl , werk ik onafhankelijk en dus met verschillende fabrikanten . Dit is heel persoonlijk. Ik bekijk ook heel nauwkeurig welk model voor jou het makkelijkst in de juiste plooi valt .Daarom werk ik met verscheidene grote merken .
-Dan pas bekijken we de KLEUR die het best bij je past. Als kleurconsulente is het een plus voor mijn klanten aan te tonen welke kleur het best bij hun huid past.
-Meestal word je pruik , je nieuwe kapsel wat BIJGEKNIPT of verder .GEMODELEERD.
-U wordt BEGELEID om uw pruik op de juiste manier te dragen .De eerste wasbeurt is gratis, ook om samen te bekijken of alles goed zit en eventueel wat bijwerken.

Bij haarverlies door chemo wordt meestal gekozen voor kunsthaar, vooral voor het gebruiksgemak. Het kapsel blijft behouden ook na het wassen !
Voor gedeeltelijke haaruitval of volledige alopecia of dunnend haar op de kruin en langere periodes van haarverlies bieden de nieuwste technologie er een ruime keuze aan oplossingen.
Echt haar is duurder en vraagt professioneel onderhoud. Hiervoor kan je hier terecht.
Een veelgestelde vraag, kan je dit zelf onderhouden? Meer uitleg op pagina pruikenonderhoud

Ik raad u aan bij het vernemen of de start van de chemo reeds langs te komen. Indien mogelijk voor uw haar uitvalt. Dit laat u de tijd van nadenken en ruimere keuzes van het kapsel waarvoor u zult gaan. Vraag iemand of meerdere personen mee waar u zich goed bij voelt.
Is het gekozen model of kleur niet voorradig in ons haarcenter , kan dit , binnen de termijn van 1 a 2 dagen aangevuld worden.
Bent u niet zeker dat uw haar zal uitvallen ? Dan wordt het gekozen model zonder kosten in reserve gehouden .

Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk , na de kuur duurt het enkele weken voordat het haar weer begint te groeien .
Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling .

Door de chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger , voor koude en warmte . Hiernaast wordt de hoofdhuid droger en en kan er schilfering ontstaan.
Mediceuticals ondersteunt het stimuleren van nieuwe haargroei en draagt bij om de conditie van de hoofdhuid en de haren te optimaliseren.
Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om reeds te starten met Mediceuticals voor de chemo-behandeling .Neem altijd contact op met uw Mediceuticals specialist/haarwerker voor een persoonlijk advies en begeleiding .
Mediceuticals Hier verkrijgbaar Nioxin Hier verkrijgbaar .

Mutsjes zijn nuttig om mee te slapen of als je er even geen zin hebt om je "haarvervanging" aan te doen. Er is ruime keuze aan mutsjes voor overdag en of 's nachts.
U WORD STEEDS ONTVANGEN IN EEN APARTE RUIMTE, LOS VAN HET KAPSALON, LIEFST NA AFSPRAAK
Kan u zich niet kan verplaatsen , een huis of ziekenhuisbezoek is mogelijk .
Creative WebVision © 2023