FAQ veel gestelde vragen
Varia
EEN PRUIK DRAGEN OF MUTSJES ?
Meestal word er voor een combinatie van beiden geopteerd .De haarvervanging , pruik overdag en mutsjes om even te "chillen" ,rusten, koken en vooral om te slapen ..
Een volledig kapsel laat je toe om deze periode te overbruggen , zonder dat iemand er iets van merkt ...en vooral je vrouwelijkheid te bewaren .
Verkies je voor alleen sjaaltjes te dragen is er een ruime keuze "prachtige" mutsjes en haarstukjes , frou , en contour haarstukjes .

JEUKT HET ? EEN PRUIK DRAGEN ?
Waarschijnlijk hebt u zich laten vertellen dat het dragen van een pruik , ongemakken heeft ...
Vermits uw hoofdhuid vrij gevoelig is tijdens de chemo behandeling , is het sterk aangeraden deze goed te verzorgen , met Mediceuticals .
Hierdoor verdwijnen alle ongemakken en versterk je bovendien de haarwortel , om de haargroei optimaal te activeren .

HAARUITVAL DOOR CHEMOTHERAPIE
Afhankelijk van de chemotherapie (cytostatica) kan het haar uitvallen, er is dus niet altijd sprake van haaruitval bij chemotherapie. Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling. De medicijnen die gebruikt worden tijdens de behandeling vallen alle snelgroeiende cellen aan in het lichaam, dit betekent dus ook dat de gezonde cellen worden aangetast. Naast het beenmerg is het haar het snelst groeiende weefsel in het lichaam, de haarfollikels nemen de giftige stoffen van de medicijnen op en vallen hierdoor stil waardoor het haar uitvalt. Door chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Hiernaast wordt de hoofdhuid droger en er kan hierdoor schilfering ontstaan. Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk, na de kuur duurt het enkele weken voordat het haar weer begint te groeien. Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur. Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.
Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om reeds te starten met Mediceuticals voor de chemo-behandeling. U kunt de producten ook gebruiken na de chemo-behandeling om het haar en de hoofdhuid in optimale conditie te houden.
ENKELE TIPS:

Laat uw haarwerk (pruik) aanmeten bij een erkende Mediceuticals haarwerkspecialist voor vakkundige begeleiding en professioneel advies.
Verzorg uw hoofdhuid dagelijks.
Gebruik tijdens deze periode een zijden/satijnen kussensloop.Hier verkrijgbaar
Wees voorzichtig met uw hoofdhuid in het directe zonlicht, door de chemotherapie kan uw hoofdhuid gevoeliger zijn.
Creative WebVision © 2023